A teljes szeretet kirúgja a félelmet

ujszovetseg.weblap@gmail.com

2022. 11. 18.

Összefoglaló

A teljes szeretet kirúgja a félelmet, de csak akkor tudja kirúgni, ha Krisztus benned a dicsőség reménysége és nem félsz utána a haláltól.

Összefoglaló

A teljes szeretet kirúgja a félelmet, de csak akkor tudja kirúgni, ha Krisztus benned a dicsőség reménysége és nem félsz utána a haláltól.

Oszd meg ezt a posztot

A teljes szeretet kirúgja a félelmet

ujszovetseg.weblap@gmail.com, ÚjSzövetség Gyülekezet,

2022.11.18.

ujszovetseg.weblap@gmail.com

1 János 4:17-18 „Azzal lesz teljessé a szeretet közöttünk, hogy bizodalmunk van az ítélet napjához, mert a mint ő van, úgy vagyunk mi is e világban. A szeretetben nincsen félelem; sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet, mert a félelem gyötrelemmel jár: a ki pedig fél, nem lett teljessé a szeretetben.”

Ha szereted az Urat, ha újjászülettél, akkor neked nincs mitől félned, mert örök életed van. Legyen bizodalmad az ítélet napjához, megtérsz, elfogadod Jézust a megváltódnak és akkor már nem kell félned, hogy hova kerülsz, örök életed van. Semmitől nem kell félned.

„Ha beteg leszel, Jézus a te gyógyítód, ha elveszted a pénzed Isten a sokszorosát vissza tudja neked adni.„

A teljes szeretet kirúgja a félelmet, de csak akkor tudja kirúgni, ha Krisztus benned a dicsőség reménysége és nem félsz utána a haláltól.

Példabeszédek 17:9 „Elfedezi a vétket, a ki keresi a szeretetet; a ki pedig ismétlen előhoz egy dolgot, elszakasztja egymástól a barátságosokat is.”

Ha egyszer megbocsátottál valakinek, akkor ne hozd elő ugyanazt a dolgot még egyszer, mert akkor nem bocsájtottál meg igazán. Ha előhozod és a másik fejéhez vered, hogy mert ezt meg ezt csináltad velem, akkor nem fogsz tudni előre menni az életben. Amikor belépsz Istennek Királyságába, akkor tiszta lappal kezdhetsz, akármilyen volt az életed előtte. Istennél van lehetőség, hogy ne legyél beskatulyázva. Van változás az Úrnál, van lehetőség, hogy más legyél.

„Ha szeretsz, akkor ne titkon szeress! Ha szeretsz, akkor az meg kell, hogy mutatkozzon az életedben, a cselekedeteidben, a szavaidban.”

Az igazi szeretet nem elvár a másiktól, nem teszi a másikat törvény alá, hanem agapé szeretet ad. A teljes szeretet kirúgja a félelmet, de a szeretet együtt jár az igazsággal. A Jezabel szelleme hamis szeretettel van az emberek felé, szeretetet mutat, de magához köti az embereket. Úgynevezett majomszeretet nem enged el, magához köt.

A szeretethez hozzá jár a fegyelmezés. Általában, ha a bárányok jól vannak lakva, nincsenek bennük démonok, ha meg van a fejük kenve olajjal, akkor nem bántják egymást. Az éhes bárányok, akik nincsenek etetve, azok elkezdik egymást öklelni. Amikor te szeretsz valakit, együtt jár a fegyelmezéssel, de amikor fegyelmezel valakit, akkor is szeretetben kell maradnod. Amikor kilép valaki a szeretetből és úgy int, akkor az át tud csúszni a másik oldalra. A megfelelni akarási kényszer torzulás. Az önzés azt akarja, hogy vele foglalkozzanak, hogy kapjon dicséretet, szeretetet, elismerést. Sokszor kihasználja a másikat, manipulálja a másikat sajnáltatva magát. Senki nem követelheti meg, hogy szeressék csak az Isten.

„Neked annak k

„Neked annak kell lenned, amivé Isten formál, nem, amivé az emberek akarnak, hogy legyél!„

Ahol Isten fajta szeretet van, ott nem fogsz torzulni, nem fog torzulni a jellemed rossz irányba. Fogsz változni, de jó irányba! Isten képére fogsz átalakulni! Biztonságban leszel, nem lesz kisebb rendű. A kisebbrendűség mögött is egy szellem áll, ami azt hazudja az embereknek, hogy te nem vagy elég jó a másikhoz, hogy te soha nem fogsz oda felnőni, ahova a másik.

Te nem vagy kisebb rendű, mert Isten az Ő képmására teremtette az embert, egyformára teremtett mindenkit.

A tanítás jegyzetét 1:44:50-től láthatod.

https://www.youtube.com/embed/D-v4bGs6Zbc

Isten hozott!