https://www.facebook.com/photo.php?fbid=252886797692342&set=a.135536649427358&type=3

ujszovetseg.weblap@gmail.com

2023. 08. 05.

Összefoglaló

Összefoglaló

Oszd meg ezt a posztot

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=252886797692342&set=a.135536649427358&type=3

ujszovetseg.weblap@gmail.com, ÚjSzövetség Gyülekezet,

2023.08.05.

ujszovetseg.weblap@gmail.com

❗️AZ AGGÓDÁS ROSSZABBÁ TESZI A DOLGOKAT❗️

📖Ne aggódjatok semmi miatt —helyette imádkozzatok mindenért! Mondjátok el Istennek a szükségeiteket, és ne felejtsetek el hálát adni Neki az Ő válaszaiért! Ha ezt teszitek, meg fogjátok tapasztalni Isten békességét, amely sokkal csodálatosabb, mint amit az emberi elme meg tud érteni. Az Ő békessége meg fogja őrizni a gondolataitokat és a szíveteket csendben és nyugalomban, ahogy bíztok Krisztus Jézusban (Filippi 4:6-7, az angol TLB fordítás alapján). 📖

Nem tetszik az, hogy keresztyénként semmi miatt nem kell aggódnod? Ez megszünteti a stresszt az életedben. Az aggódás csak rosszabbá teszi a dolgokat. Emlékezz Jézus szavaira a Máté 6:27-ből: „Kicsoda pedig az közületek, aki aggodalmaskodásával bármit is hozzáadhat az életéhez?” (az angol TPT fordítás alapján). Utasítsd el, hogy aggódj a lakbéred miatt! Utasítsd el, hogy aggódj az egészséged miatt! Utasítsd el, hogy aggódj bármi miatt!
Néhány ember azt hiszi, hogy amíg nem aggódnak és nem lesznek frusztráltak, addig Isten nem fog semmit tenni a helyzetükkel kapcsolatban. Amit nem tudnak azonban az az, hogy az aggódás valójában „rövidzárlatot” okoz Isten erejében. Ha az aggódásnak bármi pozitív hatása lett volna, Isten azt mondta volna: „Aggódjatok, sőt — nagyon aggódjatok!” Azonban Ő soha nem mondta ezt. Sokkal inkább azt mondta: „…hagyjátok abba az aggódást! Miért mondanád: »Mit fogunk viselni?« Mert ez az, ami után a hitetlenek mennek. Avagy nem tudja már a ti mennyei Atyátok előre azokat a dolgokat, amikre a testeteknek szüksége van?” (Máté 6:31-32, az angol TPT fordítás alapján).
Az aggódás „a gonosznak tüzes nyila” (Efézus 6:16). Amikor ez tehát megtámad téged, hárítsd el! Használd az Igét ellene! Légy eltökélt minden nap, hogy gyakorolni fogod Isten Igéjét! Az Ő Igéje azt mondja: „Ne izguljatok vagy aggódjatok! Az aggódás helyett imádkozzatok! Kérelmek és dicséretek formálják a ti aggódásotokat imává, tudatva Istennel nyugtalanságotokat! Mielőtt megtudnátok, Isten teljességének érzése eljön és megnyugtat benneteket és minden a javatokra válik! Csodálatos mi történik, amikor Krisztus kiszorítja az aggodalmat az életetek középpontjából!” (Filippi 4:6-7, az angol MSG fordítás alapján). Halleluja!

Isten hozott!