https://www.facebook.com/photo.php?fbid=254250830889272&set=a.135536649427358&type=3

ujszovetseg.weblap@gmail.com

2023. 08. 07.

Összefoglaló

Összefoglaló

Oszd meg ezt a posztot

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=254250830889272&set=a.135536649427358&type=3

ujszovetseg.weblap@gmail.com, ÚjSzövetség Gyülekezet,

2023.08.07.

ujszovetseg.weblap@gmail.com

❗️A Szent Szellem – az Atya áldása❗️

📖És mi vagyunk néki bizonyságai ezen beszédek felől, és a Szent Szellem is, kit Isten adott azoknak, akik néki engedelmeskednek (ApCsel 5:32, az angol KJV alapján). 📖

A Lukács 11:13 az egyik leggyakrabban félreértelmezett és tévesen alkalmazott igevers a Szent Szellem keresztséggel kapcsolatban. Itt Jézus azt mondta: „Ha azért ti gonosz létetekre tudtok a ti fiaitoknak jó ajándékokat adni, mennyivel inkább ád a ti mennyei Atyátok Szent Szellemet azoknak, akik tőle kérik?” De ekkor Jézus nem a keresztyénekhez, hanem az Ószövetség alatt élő emberekhez szólt.
Bárki vehette a Szent Szellemet, hogyha kérte; de sajnos sokan nem vették, mert nem kérték: „…nincsen semmitek, mert nem kéritek” (Jakab 4:2). Azonban azután, hogy Jézus Krisztus feltámadásával érvénybe lépett az Újszövetség, Jézus soha senkinek nem mondta azt, hogy kérje a Szent Szellemet. Mindaz, amit látunk az Igében, az az, hogy az apostolok szolgáltak az emberek felé, hogy vegyék a Szent Szellemet: „…imádkoztak értük, hogy vegyenek Szent Szellemet” (ApCsel 8:15, az angol KJV alapján). Néhányan pedig ima nélkül vették a Szent Szellemet (ApCsel 10:44-46).
Valójában értelmetlen kérni a Szent Szellemet Istentől; a Szent Szellem Isten egyik legfőbb ajándéka – minden ember számára. Mindenki veheti a Szent Szellemet azáltal, hogy egyszerűen engedelmeskedik Isten hívásának és hisz az evangéliumban. ApCsel 2:17-ben azt mondta az Úr: „És lészen az utolsó napokban, ezt mondja az Isten, kitöltök az én Szellememből minden testre…”. Olvasd el az ApCsel 5:32-t, a Zsid. 5:9-et és a Róma 2:8-at is!
Figyeld meg, Isten nem azt mondta, hogy minden keresztyénre! Ez az Atyának az áldása, ami most jött el. A Szent Szellem nélkül nem tudsz keresztyén életet élni. Isten arra vágyik, hogy az Ő Szellemének a teljességében járj, valamint igaz és győztes életet élj a jelenvaló világban..
Hogyha ezt olvasod és nem vetted még a Szent Szellemet, amióta újjászülettél, az alapigénk így szól az angol KJV fordítás alapján: „…hit által vehetjük a nekünk ígért Szellemet.” Egyszerűen csak mondd: „Jézus Krisztus nevében, most megnyitom a szívemet, és veszem a Szent Szellemet!”; majd hit által vedd a Szent Szellemet ugyanolyan egyszerűen, amilyen egyszerűen Jézust is elfogadtad. Miközben hálát adsz Neki, be is töltekezhetsz Szent Szellemmel és elkezdhetsz nyelveken szólni és prófétálni. Dicsőség Istennek!

Isten hozott!