ujszovetseg.weblap@gmail.com

2023.08.08.

ujszovetseg.weblap@gmail.com

🗣️„PRÓFÉTÁLJ A SZELLEMNEK” 🗣️

📖…Prófétálj e tetemek felől és mondjad nekik: Ti megszáradt tetemek, halljátok meg az Úr beszédét! Így szól az Úr Isten ezeknek a tetemeknek: Íme, én bocsátok ti belétek szellemet, hogy megéledjetek (Ezékiel 37:1-5).📖

Tisztában vagy vele, hogy meg tudsz változtatni reménytelen helyzeteket és pozitív változást tudsz okozni az életedben Isten Igéjével a szádban, aminek teremtő ereje van? Keresztyénként bármit meg tudsz változtatni a prófétálás ajándékán keresztül. Mit jelent prófétálni? Azt jelenti, hogy az isteni kijelentés és erő szavait szólod. Olyan szavakat, amelyekben élet van, és életet adnak.
Az alapigénkben Ezékiel egy csontokkal teli völgyben találta magát, és az Úr ezt kérdezte tőle: „Életre kelhetnek ezek a csontok?” Ezékiel válasza ez volt: „Uram, egyedül te tudod megmondani.” Ez egy reménytelen helyzet volt. Mindazonáltal, Isten azt mondta Ezékielnek: „Prófétálj a csontoknak!” Szüksége volt Ezékiel együttműködésére.
Itt jön az érdekes rész: az első dolog, amit Isten mondott, hogy fog történni a csontokkal, az az, hogy szellem fog beléjük jönni. Ennek ellenére olvasd el, mi történt: „És én prófétálék, amint parancsolva vala nekem. És …látám, és íme inak valának rajtuk, és hús nevekedett, és felül bőr borította be őket; de szellem nem vala még bennük!” (Ezékiel 37:7-8).
Ezékiel prófétált, ahogy az Úr mondta neki, de az első dolog, amit Isten mondott, hogy fog történni a csontokkal, nem történt meg. Nem volt bennük szellem. Ő felhívta erre Isten figyelmét, és Isten ezt mondta: „…Prófétálj a szellemnek, prófétálj embernek fia…” (Ezékiel 37:9).
Vedd észre a különbséget ez alkalommal: a szellemnek kellett prófétálnia, nem a csontoknak! Amikor megtette, a Bibliában ezt olvashatjuk: „…beléjük méne a szellem s megéledének, s állának lábaikra, felette igen nagy sereg” (Ezékiel 37:9-10). Ez olyan mély, amilyen tanulságos is.
Van, amikor prófétai beszéd jön hozzánk, és várunk, hogy beteljesedjen, de nem történik meg. Ilyenkor úgy gondoljuk, a prófécia hamis volt. Ugyanakkor sosem kérdeztük meg az Urat, hogy mit csináljunk legközelebb, ahogy Ezékiel tette. Kérdezd meg a Szent Szellemet a következő lépésről – a különleges szavakról, amiket szólnod kell most! Ő a mi Oktatónk – vezet és utat mutat nekünk. Meg fogja mutatni, hogy mit tegyél és meg fogja mondani, hogy mit mondj. Talán neked is „prófétálnod kell a szellemnek!” Halleluja!

Isten hozott!