https://www.facebook.com/photo.php?fbid=257526243895064&set=a.135536649427358&type=3

ujszovetseg.weblap@gmail.com

2023. 08. 12.

Összefoglaló

Összefoglaló

Oszd meg ezt a posztot

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=257526243895064&set=a.135536649427358&type=3

ujszovetseg.weblap@gmail.com, ÚjSzövetség Gyülekezet,

2023.08.12.

ujszovetseg.weblap@gmail.com

❤️Ő CSUPA SZERETET❤️

📖Aki nem szeret, nem ismerte meg az Istent; mert az Isten szeretet (1János 4:8).📖

Gyakran mondjuk, hogy Isten szerető; igen, az is. De fontos megérteni, hogy a szeretet nem csak egy tulajdonság, amivel rendelkezik; ez az, aki Ő maga. Isten maga a szeretet. A szeretet az Ő természete. Minden, amit tesz, az szeretet által inspirált.
Az Efézus 2:4-5-ben olvashatunk az Ő hatalmas és csodálatos szeretetéről: „De az Isten gazdag lévén irgalmasságban, az Ő nagy szerelméből, mellyel minket szeretett, minket, kik meg voltunk halva a vétkek miatt, megelevenített együtt a Krisztussal, (kegyelemből tartattatok meg).”
Amikor Jézus visszaadta a vakok látását, meggyógyította a süketeket, járásra bírta a sántákat, helyreállította a csonkolt végtagokat és feltámasztotta a halottakat, mindezek a szeretet cselekedetei voltak. Ő volt a testet öltött szeretet; a megtestesült szeretet. A Biblia elbeszéli, hogy volt egy bizonyos asszony, aki tizenkét éven át vérfolyásban szenvedett, a tömegben nyomakodott, hogy megérintse az Ő ruhájának szegélyét, hogy meggyógyuljon. Az asszony az élete kockáztatásával nyomult át a tömegen, hogy Jézushoz jusson. Hiszen ne feledjük: a törvény megtiltotta neki, hogy vérzékenység közben testi kontaktust létesítsen másokkal, és állapotára való tekintettel halálra kövezték volna, ha felfedezik.
A Biblia szerint viszont ezt gondolta magában: „Ha csak egy ujjal is hozzáérhetek a köntöséhez, meggyógyulok.” Így tett, és azonnal meggyógyult. Minden, amit Jézus jelent és képvisel, az a szeretet. Beszéde és cselekedetei mindenki figyelmét az Atya szeretetére vezették — Ő volt Isten szeretetének kinyilatkoztatása.
A János 15:9-ben azt mondta az angol MSG Bibliafordítás alapján: „Úgy szerettelek titeket, ahogy az Atyám szeretett engem. Érezzétek otthon magatokat a szeretetemben.” Ő feltétel nélkül és egyértelműen szeret téged! Engedd, hogy ez ma és mindig inspiráljon téged, és provokáljon benned egy ilyen merész hitet!

Isten hozott!