https://www.facebook.com/photo.php?fbid=258861937094828&set=a.117731364541220&type=3

ujszovetseg.weblap@gmail.com

2023. 08. 14.

Összefoglaló

Összefoglaló

Oszd meg ezt a posztot

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=258861937094828&set=a.117731364541220&type=3

ujszovetseg.weblap@gmail.com, ÚjSzövetség Gyülekezet,

2023.08.14.

ujszovetseg.weblap@gmail.com

AZ ELMÉD EREJE

A szellemi dolgokat néha nehézmegfogalmazni, de a Biblia rámutat arra,hogy megérthetjük őket a fizikai dolgokmegfigyelése által. Ez azért lehetséges, mert aszellemi világból állt elő a fizikai világ. A Zsid11:3-ban (KJV) azt olvashatjuk, hogy: „…avilágokat Isten beszéde teremtette, úgy hogy amilátható, a láthatatlanból állott elő.”

A fentiekben kifejtettek – vagyis, hogy a belső ember az ember szellemét és lelkét, a külsőember pedig az ember testét és érzékszerveit öleli fel – világosabb megértése érdekében összehasonlítom az idegrendszert a lélekkel. Ami az idegrendszert jelenti a test számára, azt jelenti a lélek a szellem számára. Ahogyan az idegrendszer az emberi test szervesrészét képezi, a lélek is elválaszthatatlan az emberszellemétől. Az ember szelleméhez tartozik, és annak érdekében működik.

Még világosabb képet kaphatsz a lélekről, ha összehasonlítjuk a fizikai megfelelőjével: Ami az idegrendszert jelenti a test számára, azt jelenti a lélek a szellem számára, és amit az agy jelent az idegrendszerszámára, azt jelenti az elme a lélek számára. Ebből az következik, hogy az elme a lélekben van, épp úgy, ahogyan az agy a központi idegrendszer része.

Ezért tudsz látni (elképzelni dolgokat),hallani vagy érezni az elméddel. Mindaz, amirea központi idegrendszer és a test öt érzékszerveképes, valójában a belső ember tulajdonságainak avisszatükröződése.Az elméd tehát lát, hall, felfog és értelmez,jóllehet nem tudod meghatározni a helyét a fizikaitestedben. A lelkedben lakozik, és olyan szellemivalóság, amit csak Isten lát.

(Idézet az Elméd ereje című könyvből.)

Ha felkeltette az érdeklődésedet ez a könyv,
akkor írj nekünk emailt a rendeles.ujszovetseg@gmail.com email címre és segítünk neked, hogy hozzájuthass!

#ChrisPásztor
#elmedereje
#könyvajánló

Isten hozott!