Minden egy maggal kezdődik

ujszovetseg.weblap@gmail.com

2022. 11. 18.

Összefoglaló

Arra hívott el téged is, hogy adakozó legyél és ez nem attól függ, hogy mennyi pénzed van!

Összefoglaló

Arra hívott el téged is, hogy adakozó legyél és ez nem attól függ, hogy mennyi pénzed van!

Oszd meg ezt a posztot

Minden egy maggal kezdődik

ujszovetseg.weblap@gmail.com, ÚjSzövetség Gyülekezet,

2022.11.18.

ujszovetseg.weblap@gmail.com

1 Timóteus 6:10 „Mert minden rossznak gyökere a pénz szerelme: mely után sóvárogván némelyek eltévelyedtek a hittől, és magokat általszegezték sok fájdalommal.”

Mi Isten akarata az anyagiakkal, a pénzügyekkel kapcsolatban? Isten nem akarja azt, hogy adós legyél, hogy szegény legyél, hogy kenyér kéregető és koldus legyél! Isten nem arra teremtette meg az embert, hogy egy földönfutó, kéregető legyen, hanem arra hívta el az embereket, hogy adakozó, bővölködőek legyenek.

Arra hívott el téged is, hogy adakozó legyél és ez nem attól függ, hogy mennyi pénzed van!

A bővölködésed nem attól függ, hogy mennyi pénz van a zsebedben, vagy a bankszámládon, vagy, hogy milyen lakásban laksz. A bővölködés az egy felfogás, egy szellemi dolog.

 Minden egy magból indul el.

Ha egy apró dinnyemagot beplántálsz egy jó földbe és locsolod, táplálod és Isten áldása van rajta, akkor egy hatalmas dinnyét kapsz belőle. Sokan azt mondják az Úrnak, hogy Uram ajándékozz meg engem egy lakással, egy szép autóval, de nem vet hozzá magot.

Azzal, hogy az életedben áldás alá kerüljél vetned kell!

Amit elvetünk, az ki fog kelni! Így működik a prófécia, ahogyan a mag. Ha elhangzik Istennek a szava, megragadod és látod, elképzeled magad előtt, hogy Isten mit akar cselekedni az életedben! Akkor tudsz vetni, ha látod magad előtt, hogy mi lesz a vetésedből! Amikor valaki elveti a dinnye magot, akkor számít arra, hogy abból egy dinnye lesz, akkor is, ha még az elején az csak egy mag.

2 Korintus 9:6-7 Azt mondom pedig: A ki szűken vet, szűken is arat; és a ki bőven vet, bőven is arat. Kiki a mint eltökélte szívében, nem szomorúságból, vagy kénytelenségből; mert a jókedvű adakozót szereti az Isten.” Különböző szolgálatok vannak. Viszont van az adakozásnak is egy szolgálata. A ragadomány, az a fösvénységet, mohoságot és a telhetetlenséget jelenti. Tehát, amikor vetsz, azt ne kényszerűségből csináld! Ne adakozz törvényből, ne azt nézd, hogy ki látja, hogy te adakoztál! Isten a jókedvű adakozót szereti!

A tanítás kezdetét 01:51:21-től láthatod.

https://www.youtube.com/embed/sAMK3-_92Ok

Isten hozott!